Permanent Hårborttagning – IPL Powerlite600 ®

Många lider av generade hårväxt och ibland uppstår även jobbiga besvär med inåtväxta hårstrån som kan orsaka obehag och infektion. Permanent hårborttagning med IPL (Intensed Pulsed Light) är en säker och trygg metod som avlägsnar oönskad hårväxt på hela kroppen.
På Advanced Skin Care arbetar vi med Powerlite600 ® IPL som en är trygg, svensk tillverkad IPL som används av både läkare som hudterapeuter världen över.

Hårreduceringen går till som så att maskinen skickar in rött ljus ned i hårsäcken som i sin tur omvandlar denna till värme. Vid rätt temperatur (70 grader) dör hårsäcken och man har fått en permanent hårborttagning. För att få till denna effekt, krävs det att håret växer i rätt växtfas (anagen fas) och därför behövs oftast 4-8 behandlingar innan önskvärt resultat kan uppnås.
Vi behandlar de flesta hudtyper men beroende på hudton och färgpigment i håret kan resultatet ta olika lång tid. Faktorer som hårets struktur, tjocklek, etnisk härkomst, hormonstatus och ålder samt vart på kroppen håret sitter påverkar resultat.

Viktig att tänka på INNAN din behandling:

  • Sola ej området 1-2 månader innan behandling
  • Vaxa ej området 1 månad innan behandling (rakning är okej)
  • Använd hög SPF på behandlat område 2-4 veckor efter behandlingen

BOKA EN KONSULTATION, för att få veta dina förutsättningar. Vi drar av kostnaden för konsultation vid bokning av behandling.

PERMANENT HÅRBORTTAGNING Tid Pris per behandling
Enstaka strån/pulser 15 min 750 kr
Haka el Överläpp 15 min 1 000 kr
Mindre områden 4-6 pulser 15 min 1 500 kr
Axill 30 min fr. 1 600 kr
Större områden KROPP
(pris efter konsultation)
30-60 min fr. 2 500-kr

VID KÖP AV FLERA OMRÅDEN GES MÄNGDRABATT – 3-4 områden 15% rabatt, 5-6 områden 25%.