Rosacea Behandling

I norden är det alltför vanligt med rödblossande, spänd, känslig hud som har svårt att stå emot vardagens påfrestningar. Kyla, sol och vind är vanliga inslag i det nordiska klimatet och vår naturliga skyddsbarriär i huden bryts ibland ned och små kärlbristningar s.k couperoser kan lätt uppstår.
Dessa kan upplevas som hettande, blossande partier och i värsta fall uppstår en kronisk inflammation i hudvävnaden kring kärlen och tillståndet Rosacea kan uppstå.

Rosacea kan drabba alla personer med särskilt kvinnor är extra utsatta då rosacea även påverkas av hormonerlla faktorer. De vanligaste behandlingarna idag mot rosacaea är medicinering med antibiotika för att tillfälligt lindra skoven som uppstår men oftast glöms behandlingen på huden mellan skoven bort, och denna kan ibland vara avgörande om du får nya skov eller inte.

Vi på Advanced Skin Care kombinerar peelingar för rosacea hy, IPL (ljusbehandling) samt en fördjupning på kostens påverkan (kost & näringsprofil) för att hjälpa till vid besvär av rosacea. Just denna kombinationen gör att vi får resultat som lindrar både aktiv och vilande rosacea. Och många slipper framtida besvär så länge kropp och hud hålls i balans.

IPL BEHANDLING MOT ROSACEA
Det gula ljuset får hemoglobinet i de försvagade, ytliga kärlen att hettas upp till 70 grader i minst och därmed får kärlen att koagulera och tas upp av kroppen. Då minskar de ytliga kärlen och rodnad, inflammerade kärl och ibland infektioner som förekommer vid Rosacea minimeras.

Oftast behövs mellan 2-4 behandlingar beroende på kärlens utbredning och grundförutsättningar. Kontakta oss för en bokning av en Konsultation!

IPL enstaka pulser 1-2 st 15 min fr. 750 kr
IPL enstaka pulser 3-4 st 15 min fr. 1000 kr
IPL större områden 30 min fr. 1600 kr