Kost & Hälsa

Kost och hälsa är något som förenar varje individ i hela världen – oavsett var vi lever eller vem vi, kost och föda är essentiellt för oss. Varje sekund, varje dag sker miljontals reaktioner i kroppen som är beroende av vad vi stoppar i oss. Vi är en ”maskin” som måste tankas på och underhållas med jämna mellanrum, för att kunna fungera fullt ut. Allt vi stoppar i oss ger en effekt och det är upp till dig själv att bestämma om du vill att den effekten skall bli bra eller dålig.

Idag ”matas” vi med ständigt nya röner och idéer om den snabbaste vägen till en slank kropp, och sällan läggs fokus på att istället skaffa sig en stark och vital kropp som fungerar i alla lägen. Löpsedlar, tv-reklam och annan media varnar oss om diverse födoämnen som vi ska akta oss för, och ger tips om olika dieter som rensar och slankar, och ger gärna ”quickfixs” på dina problem. Men är det så lätt? Räcker det med en gurkdiet så är du som ny sedan? Vet du hur din kropp fungerar och vad som är bäst för dig?

Det man absolut kan säga och som man vet med säkerhet är att Alla är unika! Vad som fungerar för dig, fungerar kanske inte för mig och vad som fungerar idag, kanske inte fungerar om 20 år.

På Advanced Skin Care tror vi på kostens läkande kraft och förmåga och startar alltid våra behandlingar med en lätt hälsoanalys för att ge dig en god grund till ditt problem. Vanliga ”tillstånd” som matthet, trötthet och inflammationer i kroppen kan lätt undvikas med rätt kost. Många ”äter” sig sjuka idag och kroppen lever långt ifrån sin optimala hälsa.

Boka en tid hos vår Dipl. Kostrådgivare, så får du lära dig din kropps förutsättningar och hur den påverkar dig och ditt välbefinnande.